Nyheder

Brugermøde 7. september 2020

Ansøgning om udlodningsmidler 2020

Brugermøde 2020

Udlodning 2019

Tirsdag 29. oktober blev årets udlodning fejret i Fonden Langelands Elforsynings lokaler.

Alle de heldige modtagere var mødt frem for at modtage den symbolske check fra medlemmer fra bestyrelsen.

Maj 2019 - Brugermøde i Fonden Langelands Elforsyning 27. maj 2019

Se annonce som PDF fil - her

Find den nye årsrapport - her

Dagsorden kan findes her

Har du brug for en fuldmagt, kan der hentes skabelon her:

Fuldmagt privat
Fuldmagt erhverv

April 2019 - 7 energiselskaber går sammen om nyt serviceselskab


Syv danske energiselskaber går helt nye veje og har dannet et fælles selskab, SERVIA a.m.b.a. Selskabet skal levere rådgivning og assistance indenfor juridiske opgaver, herunder persondata, indkøb og udbud samt projektledelse for de selskaber, der deltager i selskabet. Med etableringen af SERVIA står de syv energiselskaber styrket til fremtiden.

AURA Energi, Bornholms Energi og Forsyning, EWII, Fonden Langelands Elforsyning, nef Fonden, Nord Energi og SEF står bag etableringen af det nye selskab, der har fået navnet SERVIA.

Målet med SERVIA er at udnytte synergier og stordriftsfordele på tværs af selskaberne, og styrke de lokale energiselskaber ved at deles om en række væsentlige ressourcer. Det nye fælles selskab samler kompetencerne inden for de nævnte funktionsområder, hvilket giver langt bedre muligheder for en faglig videreudvikling og øget professionalisering af disse selskaber.

Forsyningsbranchen er underlagt krav om øget effektivisering samt omfattende og ofte kompleks regulering. Branchen oplever flere administrative byrder og kravene til selskaberne intensiveres konstant blandt andet med gennemførelse af EU-udbud, håndtering af persondata m.m., hvilket ofte gør det nødvendigt at anvende dyre specialistkompetencer.

Der er nedsat en bestyrelse, der består af Carsten Höegh Christiansen fra AURA Energi, Kim Henning Hansen fra Langelands Elforsyning og Rasmus Sielemann Christensen fra Bornholms Energi og Forsyning. Rasmus Sielemann Christensen bliver formand for bestyrelsen. Pernille Nielsen Johannessen, der hidtil har været Forretningsudviklingsdirektør hos EWII, bliver direktør for selskabet.

Idéen om at skabe et fælles selskab på tværs af energiselskaberne er opstået på initiativ fra EWII og fik hurtigt opbakning fra de øvrige selskaber.

”Sammen skaber vi en meget stærk konstruktion, der kombinerer den lokale nærhed med udnyttelse af stordriftsfordele,” siger Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i EWII og fortsætter: ”Vi har alle et stigende behov for disse kompetencer og ved at dele funktionerne i et fælles selskab kan vi opnå en omkostningseffektiv udnyttelse af ressourcerne”.

”I Bornholms Energi og Forsyning oplever vi som andre små og mellemstore energi- og forsyningsselskaber at kompleksiteten stiger helt enormt i de her år, og samtidigt er det svært for os at tiltrække og fastholde medarbejdere med stærkt specialiserede kompetencer. Nu går vi 7 selskaber sammen om at skabe et fagligt miljø for specialister i vores branche – og vi gør det for at få adgang til dygtige medarbejdere og for at få billigere priser ved at samle vores indkøb. Det har vi store forventninger til,” siger Rasmus Sielemann Christensen adm. direktør i Bornholms Energi og Forsyning og slutter: ”Det giver os en unik mulighed for at styrke vores forretning til gavn for vores kunder”.

FAKTA:

SERVIA blev stiftet den 12. april 2019.

Navnet ”SERVIA” er en kombination af ordene ”Service” og ”Via”, som på latin betyder ”vejen”. Navnet symboliserer energiselskabernes hensigt, nemlig at selskabet gennem god service til sine medlemmer kan være med til at bane vejen for noget nyt.

Følgende syv selskaber er med i SERVIA ved stiftelsen:

  • AURA Energi
  • Bornholms Energi og Forsyning
  • EWII
  • Fonden Langelands Elforsyning
  • nef Fonden
  • Nord Energi
  • SEF
     

Oktober 2018 - Ladestandere for elbiler på Langeland
Den 12. oktober 2018 åbner borgmester Tonni Hansen officielt for opladning af elbiler på Langeland.

Fonden Langelands Elforsyning har besluttet, at det er på tide at tilbyde lokale beboere og gæster på øen mulighed for, at de få opladet deres elbil.

Indtil nu har det ikke været muligt, og med seneste udmeldinger fra politikere om udfasning af fossile køretøjer, må det forventes at antallet af elbiler vil stige i fremtiden. Derfor skal der selvfølgelig gøres noget.

Projektet er lavet i samarbejde med Go2Green, som har lavet en stor del af projektarbejdet, og Sperto som er leverandør af – og den daglige operatør på - ladestanderne.

Sperto er et nyt firma på markedet, som grundet sin størrelse giver mere fleksibilitet i aftalen for Fonden Langelands Elforsyning.

Du kan finde AC ladestandere i Rudkøbing, Bagenkop og Lohals, og vil du have mere power, så findes de kraftigere DC ladestandere i Spodsbjerg og Humble, hvor trafikken krydser på tværs og langs af øen.

Ladestanderne vil udelukkende levere certificeret grøn el fra vores egen vindmølle – så man med ekstra god samvittighed kan køre elbil på Langeland.

I den første tid vil ladning være gratis, og senere vil der via Sperto’s betalingsløsning skulle betales en for markedet meget favorabel pris på 3,50 kr./kWh.

Vores samarbejdspartnerne er: 

Oktober 2018 - Direktør Kim Henning Hansen fylder 60
I anledning af, at direktør Kim Henning Hansen fylder 60 år, inviterer Fonden Langelands Elforsyning til reception:

Tirsdag d. 23. oktober 2018
Kl. 12:00 til 15:00

I vores lokaler på Spodsbjergvej 141, 5900 Rudkøbing.

Juni 2018 - Nye logoer og ny hjemmeside
I forbindelse med, at myndighederne kræver, at el-selskabernes net-del fremover har egen særskilt identitet, så har vi på alle måder rystet posen, når det gælder navne og logoer for koncernens selskaber. Resultatet af fornyelsen kan ses her på siden.

Fonden Langelands Elforsynings logo er holdt i grønt, brunt, blåt og hvidt med en spire som det centrale grafiske element. Farverne symboliserer jorden, havet, himlen og skoven – og altså nogle af de kvaliteter, vi alle holder så meget af ved Langeland. Samtidig symboliserer spiren, at Fonden Langelands Elforsyning gerne vil spille en rolle, hvor vi er med til at få ting til at spire og gro på øen.

De andre selskaber har tilsvarende fået nye logoer, og særligt Ø/strøm, som står for al elhandel, har fået en genkendelig form, men et nyt og moderne navn.

rituEL er service- og entreprenørselskabet i Fonden Langelands Elforsyning, som står for drift og vedligehold af både elnettet tilhørende VEKSEL A/S og gadelys anlægget, som ejes af Gadelys Langeland A/S.

Endelig har net-delen skiftet navn til VEKSEL, og logoer peger både frem og tilbage i en verden båret af strøm.

Samtidig med introduktionen af de nye logoer, er der introduceret en ny hjemmeside på www.lef.dk og en ny selvstændig hjemmeside for VEKSEL A/S på www.veksel.dk

Maj 2018 - Brugermøde

Se den officielle indkaldelse til brugermødet her.

Sidste år blev der ofte spurgt til hvorledes en evt. fuldmagt skal være udarbejdet - som hjælp har vi udarbejdet standard fuldmagter som kan benyttes.
Vælg den ønskede og der kommer en PDF fil, som kan printes.

Fuldmagt for private
Fuldmagt for erhverv 

24.04.2018 - Årsrapport 2017

Se rapporten i PDF format - her

23.04.2018 - Økonomimedarbejder søges

Se det fulde opslag som PDF - her

Ansøg om fondsmidler til aktiviter på Langeland senest d. 15. august 2018

Klik på billede for stor udgave, eller se som PDF - her

Ny identitet til Fonden Langelands Elforsyning

Klik på billede for stor udgave, eller se som PDF - her