De Langelandske Kunsttårne

Et samarbejde mellem kunstnere på Langeland og Langelands Elforsyning har resulteret i et unikt kunstprojekt, som gradvist har udviklet sig siden starten i 2003.

I dag er samarbejdet således udvidet med Langeland Kommune og Turist- og Erhvervsforeningen Langeland (TEL).

I anledning af Langelands Elforsyning's 100 års jubilæum i 2010 blev De Langelandske Kunsttårne udvidet til at omfatte 12 tårne.

Danmarks længste kunstudstilling

Derved blev der basis for at definere projektet som "Danmarks længste kunstudstilling".

"De 12 Langelandske Kunsttårne giver beskueren en kunstnerisk oplevelse samtidig med, at man oplever den langelandske natur på tæt hold. Fra Nord til Syd, fra Øst til Vest, bevæger man sig rundt i et kulturlandskab samtidig med, at man kan opleve kunsten i de 12 tårne i fred og ro. Tårnene er åbne hele året rundt. Turen rundt vil altid byde på en ny oplevelse, som er forskellig for årstiderne og vejret. Denne helt unikke udstillingsform er enestående, og er foruden dette, Danmarks længste Udstilling.", skriver Bo Trolle.

I 2010 blev "Fonden De Langelandske Kunsttårne" også dannet - således at projektet nu lever sit eget liv med egen bestyrelse som bindeled mellem kunstnere, Langelands Elforsyning og TEL.

Se meget mere på Fonden de Langelandske Kunsttårne's egen hjemmeside.